fbpx
11 juli till 8 augusti har vi begränsad bemanning på vårt huvudkontor.

Nu söker vi fler montörer till vår anläggning i Skene.

En helt ny beståndsgående gallringsskördare på 8-hjul.


Äntligen dags igen! Och i år har vi på känn att det kommer bli något alldeles extra. Det är med glädje och stolthet vi ser fram emot att premiärvisa två stora nyheter.

Vi hälsar Samuel Östling hjärtligt välkommen. Samuel tillträdde 14 april som ny medarbetare på försäljningsavdelningen och kommer främst arbeta med att stärka Malwas närvaro ute i Europa. Dels genom att utveckla och stödja befintliga distributörer i deras aktiviteter, dels hitta möjligheter på nya marknader.

17 år efter stormen Gudruns ödeläggelse av de småländska skogarna besöker vi brödraparet Per-Anders och Jonas i Gemmatorp, ca en mil utanför Växjö.

Petter Marklid blev utvald att testköra nya Log Max 2000T. Att man valde just Petter är inte så konstigt. Han är en välkänd och mycket erkänd gallringsspecialist, som verkar i trakterna kring Unnaryd i Hylte kommun, Hallands län. Kundkretsen är privata skogsägare samt Derome och ibland också Sydved.  

Malwa 560F Skotare, utrustad med ett avtagbart Hypro 755-aggregat i lastutrymmet.

Ett nystartat projekt koordinerat av RISE, Research Institutes of Sweden, har som mål att ta fram ett modulärt batteribytessystem som ska möjliggöra elektrifiering inom jord- och skogsbruk.

Malwa Forests expansionsresa fortsätter, nu söker vi ytterligare fordonsmontörer till vår anläggning i Skene.

Gallring handlar om framtid, miljö, tillväxt och vilken skog du vill ha. Det här är vår programförklaring, eller upprop om du hellre vill, för att med kunskap, teknik och erfarenhet bidra till mera virkesrika och stormfasta bestånd med minimala markskador.

Malwa 560C är maskinen för dig som känner din egen skog bäst, och vet hur du vill att den ska skötas.