I början av oktober lanserades fjärde generationens Malwa 560. Nu står den första sålda maskinen färdig för leverans till Bertil Olausson, självverksam skogsägare i Nässjö.

Vi expanderar och söker en montör till vår anläggning i Skene. Du blir en viktig del i vårt team som monterar skogsmaskiner. Monteringen är omväxlande i små serier inom hydraulik, styrsystem och mekanik. Vi är en snabbt växande organisation där du direkt ser resultatet av ditt arbete.

Vi söker dig med några års erfarenhet från montering inom industri alternativt service- eller reparationsverksamhet. Noggrannhet, flexibilitet och ansvarstagande är några av dina goda sidor.
Vi arbetar för en jämn könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Vill du veta mer? Kontakta Pär Aneman: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | 0320–79 44 59

Ansökningar hanteras löpande.

Använd pilarna för att bläddra i broschyren. 

Nu lanserar vi fjärde generationens Malwa 560. Mycket på version 4.0 har handlat om att i samarbete med framför allt entreprenörer och markägare ytterligare förbättra driftsäkerhet, prestanda, servicevänlighet och komfort.

Nu lanserar vi fjärde generationens Malwa 560. Se den i höst på en ort nära dig.

Den här gången är det bröderna Oliver och Tim Petterson som precis skrivit under ett   ramavtal med Södra Skog för gallring framför allt i verksamhetsområdet Ljungby.

Vi håller på att planera höstens visningar och aktiviteter för fullt. Prenumerera på vårt nyhetsbrev, så får du den senaste informationen om vad som händer i Malwas värld och när maskinerna visas i drift nära dig.

Idag finns sex Malwa-grupper kontrakterade för Södras medlemmar, och efter årets föreningsstämma finns det goda förutsättningar för fler inom kort.

På Boda gård har skogsskötsel med mindre maskiner varit en självklarhet i generationer. 

Under våra tio år som tillverkare av beståndsgående skogsmaskiner har vi märkt av en successiv attitydförändring rörande val av gallringsmetod från skogsägare i landet. Ett aktuellt exempel på detta är Tore Engströms (Alvesta sbo) motion om gallring som kommer behandlas vid Södra skogsägranas föreningsstämma 3 juni. I motionen yrkas för en bredare palett vid val av gallringsmodell och kan läsas i sin helhet här:

Som en del i Göteborg stads pågående projekt Hoppet – ett innovationsprojekt för fossilfri byggnation, fick Malwa förtroendet att skota det lokalt fällda virke som ska användas i byggnationen av förskolan Hoppet.