Nu kan vi erbjuda tippflak som tillbehör när du väljer en skotare från Malwa.

Medan demoturnén är pausad pga coronaläget erbjuder vi privata visningar i södra Sverige under säkra förhållanden.

I början av oktober lanserades fjärde generationens Malwa 560. Nu står den första sålda maskinen färdig för leverans till Bertil Olausson, självverksam skogsägare i Nässjö.

Fjärde generationens Malwa 560 är här, läs mer i broschyren.

Nu lanserar vi fjärde generationens Malwa 560. Mycket på version 4.0 har handlat om att i samarbete med framför allt entreprenörer och markägare ytterligare förbättra driftsäkerhet, prestanda, servicevänlighet och komfort.

Nu lanserar vi fjärde generationens Malwa 560. Se den i höst på en ort nära dig.

Den här gången är det bröderna Oliver och Tim Petterson som precis skrivit under ett   ramavtal med Södra Skog för gallring framför allt i verksamhetsområdet Ljungby.

Vi håller på att planera höstens visningar och aktiviteter för fullt. Prenumerera på vårt nyhetsbrev, så får du den senaste informationen om vad som händer i Malwas värld och när maskinerna visas i drift nära dig.

Idag finns sex Malwa-grupper kontrakterade för Södras medlemmar, och efter årets föreningsstämma finns det goda förutsättningar för fler inom kort.

På Boda gård har skogsskötsel med mindre maskiner varit en självklarhet i generationer. 

Under våra tio år som tillverkare av beståndsgående skogsmaskiner har vi märkt av en successiv attitydförändring rörande val av gallringsmetod från skogsägare i landet. Ett aktuellt exempel på detta är Tore Engströms (Alvesta sbo) motion om gallring som kommer behandlas vid Södra skogsägranas föreningsstämma 3 juni. I motionen yrkas för en bredare palett vid val av gallringsmodell och kan läsas i sin helhet här: