fbpx

En helt ny beståndsgående gallringsskördare på 8-hjul.

Malwa har haft en enastående fin utveckling sedan 560-serien lanserades 2013/2014. Resan från utmanare till marknadsledare i Sverige tog bara fem år och intresset från olika länder har ökat så starkt att mer än varannan Malwa nu går på export.

Bestånden utomlands skiljer sig ofta från de nordiska med bland annat snabbare tillväxt, grövre medelstam, fler trädslag och större lövinblandning. Samtal med våra utländska kunder landar därför ofta i önskemål att komplettera 560 med en större maskin. Malwa har också en kundmarknad i så kallade plantageskogsbruk där tillväxten är extremt snabb.

På hemmaplan har både skogsbolag och entreprenörer framfört önskemål om en större och motorstarkare Malwa. Dels när man kör i grövre bestånd, dels för att man bättre vill kunna gå in i stormfälld och skadad skog. Förarna av stora maskiner får med 980 nu äntligen en maskin de direkt kan känna sig hemma i och få uppleva vad smidighet, framkomlighet och markskoning betyder på riktigt.

Applåder på Elmia Wood

Vi visste att vi hade något stort på gång, men mottagandet 980 fick på Elmia överträffar allt. Tack alla som tyckte och tänkte, provade och satt i, gillade och applåderade. Nu rustar vi för att ha kapacitet att kunna leverera 980 under första halvåret nästa år. Så känn dig mycket välkommen att boka in demo och visning på din hemmaplan eller hos oss.

Läs mer i den nya Malwa 980-broschyren
För teknisk spec, ladda ner produktblad


malwa 980 web1

malwa 980 web2