Under 2016 sålde Malwa Forest för första gången fler maskiner till entreprenörer än markägare. Omsättningen ökade med 15% och nu börjar satsningen på export av Malwa’s beståndsgående gallringsmaskiner.

Skene 24 april 2017: Malwa Forest meddelar idag att man 2016, för första gången, sålde över hälften av maskinerna till entreprenörskunder. Samtidigt meddelas att omsättningen för 2016 ökade till 60,8 miljoner kronor, en ökning med 15 % jämfört med 2015. ”Vi ser nu ett tydligt trendbrott i att våra beståndsgående gallringsmaskiner väcker intresse bland fler och fler entreprenörer. Under 2016 gick drygt 50% av maskinerna till entreprenörer mot ca 40% året innan. Nu börjar vi skörda frukterna av vårt utvecklingsarbete mot de tuffare kraven från entreprenörer. Vi hade hoppats på en starkare tillväxt än 15% under 2016, men efter en svag inledning på året i samband med lanseringen av Malwa 560.2 får vi vara nöjda.” säger Hans Lindberg, VD för Malwa Forest.

Under 2016 har Malwa Forest fortsatt att bredda och utveckla sin serviceorganisation. Idag finns servicelämnare på ett tjugotal orter runt om i Sverige. ”Vi vill kunna erbjuda våra kunder proffsig och snabb hjälp, både vad gäller reservdelar och teknisk support samt inte minst ute i fält. Därför är det viktigt med ett brett nätverk av kompetenta servicelämnare.” säger Sören Öhlin, servicechef på Malwa Forest.

Malwa Forest kommer under ELMIA Wood presentera en ny skördare. Fokus har legat på att anpassa maskinen för att bättre uppfylla entreprenörers önskemål samtidigt med införandet av ny bakram och det nya gjutna boggistället. ”Som en följd av ett ökat intresse bland professionella kunder så har intresset för skördare och grupper ökat. Det känns därför skönt att kunna visa upp vår nya skördare på ELMIA Wood” säger Magnus Wallin, grundare och affärsutvecklingschef på Malwa Forest. I samband med mässan kommer Malwa Forest också öka sin satsning på export, från att de senaste åren ha fokuserat på den inhemska marknaden och med endast 10% volym på export. ”Vi är mycket optimistiska inför framtiden. Vi har redan en stark position bland våra trogna kunder markägarna i Sverige och nu rör det på sig bland entreprenörerna också. Sen har vi exportmöjligheterna som på sikt kommer ge ökade volymer” avslutar Magnus Wallin.

Ladda ned bild: https://db.tt/UutVuB1phE

Ladda ned pressmeddelandet: Malwa_Pressrelease_2017-04-24.docx