Investment AB Chiffonjén har förvärvat Almi Invests aktier i Malwa Forest AB och blir därmed en av de största delägarna i bolaget.

Skene 4 april 2019: Malwa Forest meddelar idag att Chiffonjén förvärvat Almi Invests aktier i bolaget: Chiffonjén blir därmed en betydande delägare ihop med grundare och tidiga investerare.

”Att Chiffonjén investerar i Malwa känns som ett erkännande för vad vi åstadkommit hittills och för den vision vi har om en fortsatt global expansion”, säger Hans Lindberg, VD i Malwa Forest. Chiffonjéns delägarskap kommer även innebära att Malwas styrelse förstärks med stor industriell erfarenhet.

” Malwa Forest har byggt en stark position på marknaden för beståndsgående skogsmaskiner och vi är glada över att nu bli delägare. Vi ser fram emot att vara en långsiktig, engagerad ägare och kunna bidra till bolagets fortsatta tillväxt, säger Anders Gemfors från Chiffonjéns aktieägarnätverk och som kommer gå in i Malwas styrelse.

”Det är mycket glädjande att Almi Invest har medverkat som en av de första externa investerarna i Malwa Forest. Under vår innehavstid har bolaget etablerat sig som marknadsledande i Sverige inom segmentet beståndsgående maskiner som möjliggör modern och skonsam skogsvård”, säger Björn Westman, Investment Manager på Almi Invest.

”Almi Invests delägarskap har starkt bidragit till Malwas tillväxt” säger Malwas grundare Magnus Wallin och fortsätter, ”Jag ser fram emot att jobba vidare med en långsiktig delägare som Chiffonjén och är övertygad om att den nya delägaren kommer att tillföra både kompetens och engagemang i det kommande styrelsearbetet”.

Ladda ned pressmeddelande: Malwa-Pressrelease_2019-04-04.pdf
Ladda ned bilden: https://db.tt/UutVuB1phE

 Malwa treMaskiner