Årets vinnare av Föreningen Skogens Guldkvist Martin Forsén kommer från och med januari 2020 att ingå i styrelsen för Malwa Forest AB.

Martin, med tidigare bakgrund bland annat som distriktschef med ansvar för 50 000 hektar SCA-skog i Ångermanland och VD för Domsjö Fiber, är sedan 2015 VD för Burapha AgroForestry i Laos. Ett stort och framgångsrikt företagsprojekt där Burapha driver egna eukalyptusodlingar på mer än 8 000 hektar varav 4 200 hittills planterats med eukalyptusträd, sågverk och nu senast en plywoodfabrik. 

Familjen Forsén – Martin, hans fru Anna och döttrarna Nora och Edith har nu flyttat tillbaka till Sverige och bor i Stockholm. Martins huvuduppgift är fortsatt som VD i Burapha Forest, men han har också uppdrag bland annat för Girindus Invest med investeringar i internationell skogsindustri och nu också styrelseuppdrag i Malwa Forest. 

”Jag hittade Martin Forsén på en studieresa i Laos, säger Magnus Wallin, Malwa Forest grundare och delägare. Vi klickade direkt och jag är övertygad om att Martin kan tillföra Malwa stor kunskap och erfarenhet. Jag är mycket glad att han tackat ja till styrelseuppdraget”.

Ladda ned pressmeddelandet »
Pressbild på Martin Forsén »